Používání cookies

Následující zásady obsahují informace o tom, jak web stránka kawar.cz společnosti BENEPHARMA CZ, spol. s r.o. používá soubory cookies a podobné technologie (dále jen „cookies“, resp. „cookie“). Více

Používání cookies

Následující zásady obsahují informace o tom, jak web stránka france-lait.cz společnosti BENEPHARMA CZ, spol. s r.o. používá soubory cookies a podobné technologie (dále jen „cookies“, resp. „cookie“).
Více

Kojení je přirozené, ale ne každá maminka má tuto možnost

Kojení je přirozené, a i když to všechny maminky vědí, ne každá zažije úplně bezproblémové kojení. Obvykle se nějaké ty problémy vyskytnou a nejednou vedou až k ukončení kojení a přechodu na umělé mléko.

Mateřské mléko v prvních měsících života zabezpečuje nejen výživové potřeby dítěte, ale plní také ochrannou funkci a pomáhá při správném formování imunitního systému.

Více

Intolerance laktózy

Mléčný cukr, laktóza, je nejvýznamnější sacharid mléka. Je lehce stravitelný a je výborným zdrojem energie. Je potřebný pro růst a normální fungování organismu. Laktóza je disacharid složený z GLUKÓZY a GALAKTÓZY. Samotná glukóza představuje velmi důležitou složku krve a zároveň slouží jako stavební složka glykogenu.
Více

Gastroezofageální reflux (GER) u dětí

GER se vyskytuje u 40 % dětí do 4 měsíců. V odborných publikacích se uvádí, že pokud kojenec do 1 roku vyzvrací po kojení méně než 1 čajovou lžičku, je všechno v pořádku. Pokud vaše miminko blinká více, poraďte se s vašim pediatrem. Pokud dítě normálně prospívá, nepřijímají se v prvním roce žádná opatření, kromě polohování a potřebného času na odříhnutí. Více

Bublanina z kivi

1-3 roky

Príprava: 15 minút

Varenie: 50 minút

  • 3 vajcia
  • 2 PL múky

Celý recept

  • 60 g cukru
  • 200 ml následnej dojčenskej výživy
  • 5 kivi

Postup

  • rúru predhrejte na 180 °C
  • vo veľkej mise vyšľahajte vajcia a cukor, pokým zmes nebude biela
  • pridajte múku a prilievajte vopred rozrobenú a predhriatu následnú dojčenskú výživu
  • rozmixujte kivi a pridajte do pripravenej zmesi
  • ošúpte a nakrájajte zvyšné 4 kivi a poukladajte ich na spodok vymastenej nádoby na pečenie
  • predpripravenú zmes nalejte na ovocie
  • pečte v rúre asi 50 minút
  • podávajte teplé.

Olivový koláč

1-3 roky

Příprava: 15 minut

Vaření: 45 minut

Celý recept

  • 200 g mouky
  • 125 g másla
  • 3 vejce
  • 1 malá hrst strouhaného sýru Gruyere
  • 100 g uzené slaniny
  • 100 g vypeckovaných oliv
  • 1 balení prášku do pečiva

Postup

  • troubu předehřejte na 180 °C,
  • ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a změklé máslo,
  • přidejte postupně vejce a míchejte, dokud nevznikne jednotná směs,
  • přidejte sýr Gruyere, kousky slaniny, olivy a promíchejte,
  • směs vylejte do teflonové nebo vymaštěné formy na pečení,
  • pečte v troubě asi 45 minut.

 

Kaše s fazolemi Bambara

6-9 měsíců

Příprava: 10 minut

Vaření: 25 minut

  • 3 PL ryžovej múky

Celý recept

  • 3 PL rýžové mouky
  • 3 PL žluté kukuřičné mouky
  • 1 PL mouky z fazolí Bambara
  • 250 ml džusu z plodů baobabu
  • 1 PL cukru
  • ½ ČL jódované soli
  • voda

Postup

  • v míse smíchejte rýžovou, kukuřičnou mouku a mouku z fazolí Bambara,
  • přidejte 4 PL vody,
  • v hrnci přiveďte do varu 40 ml vody a pak směs vylejte do vroucí vody,
  • přidejte sůl a vařte asi 20 minut,
  • do malého množství vody přidejte velkou sklenici šťávy z plodů Bambara, přidejte ho do směsi a hrnec stáhněte z ohně,
  • přidejte čajovou lžičku cukru,
  • před podáváním nechte vychladnout.

Sójová kaše

6-9 měsíců

Příprava: 10 minut

Vaření: 25 minut

  • 3 PL kukuřičné mouky
  • 1 PL sójové mouky
  • 3 ČL citrónové šťávy
  • 1 ČL cukru
  • ½ ČL jódované soli

Postup

Celý recept

  • v misce smíchejte kukuřičnou a sójovou mouku a do směsi přidejte 4 PL vody,
  • v hrnci přiveďte do varu asi 40 ml vody a připravenou směs vylejte do vroucí vody,
  • přidejte sůl a nechte vařit asi 20 minut,
  • přidejte citrónovou šťávu, promíchejte a stáhněte z ohně,
  • přidejte čajovou lžičku cukru,
  • před podáváním nechte vychladnout.