Teľacie s jarnou zeleninou 6-9 měsíců Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut 100 g čerstvého nebo zmraženého hrášku Celý recept ½ mrkve 2 odměrky pokračovací kojenecké výživy 20 g pečeného telecího masa 1 bobkový list kousek másla Postup hrášek, nakrájenou mrkev na kolečka a bobkový list povařte asi 20 minut, odstraňte bobkový list, přeceďte a rozmačkejte, přidejte telecí maso, 60 ml vývaru z vařené zeleniny, 2 odměrky kojenecké výživy a kousek másla, podávejte.
Zapečený špenát 6-9 měsíců Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut 150 g čerstvého špenátu ½ bramboru nebo 2 PL opečené jemné krupice 20 g strouhaného sýru Gruyere 5 g másla Postup předehřejte troubu, ze špenátu odstraňte stopky a umyjte ho, Celý recept špenát vařte asi 15 minut, sceďte vodu a rozmačkejte na pyré, smíchejte s uvařeným bramborem nebo krupicí, přidejte sýr a promíchejte, směs vylejte na plech, navrch dejte máslo a pečte na 200 °C asi 5 minut, není třeba přidávat sůl, už ji obsahuje sýr.
Čočková polévka 1-3 roky Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Celý recept 50 g čočky 1 mrkev 1 snítka tymiánu 1 PL crème fraîche Postup uvařte mrkev a čočku se snítkou tymiánu do měkka, když je čočka a mrkev uvařená, odstraňte tymián, přidejte smetanu a rozmixujte, promíchejte a podávejte.
Houbová pěna 9-12 měsíců Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Celý recept 2 brambory 50 g hub ½ šalotky 4 cl crème fraîche Postup umyjte, očistěte a nakrájejte zeleninu, vařte v páře asi 20 minut, pak přidejte trochu citronové šťávy, přidejte crème fraîche, podávejte.
Savojský koláč 1-3 roky Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Celý recept 1 vejce 35 g mouky 20 g cukru 10 g másla Postup troubu si předehřejte na 210 °C, oddělte žloutky od bílků, vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, postupně přidávejte mouku a čajovou lžičku vodu, vyšlehejte bílky, pomalu přidávejte do směsi, na vymaštěný plech vylejte směs a pečte v troubě asi 20 minut, před podáváním nechte vychladnout.
Pomerančový krém 9-12 měsíců Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Celý recept 2 pomeranče 3 PL kukuřičné mouky 1 PL crème fraîche Postup vymačkejte pomeranče, ve velké míse smíchejte kukuřičnou mouku a polovinu šťávy z pomerančů, druhou polovinu pomerančové šťávy nalijte do hrnce, povařte a přidejte rozředěnou kukuřičnou mouku, nechte vařit na mírném ohni asi 10 minut, pravidelně míchejte, hrnec odstavte a přidejte crème fraîche, promíchejte, směs nalijte do 2 menších misek a nechte vychladnout minimálně hodinu.
Brokolicovo-karfiolový koláč 9-12 měsíců Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut 240 g brokolice 385 g květáku 15 cl crème fraîche 3 celá vejce 30 g másla Postup Celý recept květák a brokolici umyjte, nakrájejte a odložte stranou, na pánvi rozpusťte máslo, přidejte květák, brokolici a crème fraîche, povařte, když je zelenina uvařená, rozmačkejte ji vidličkou nebo rozmixujte mixérem, přidejte vejce a znovu rozmixujte, do 6 vymaštěných misek nalejte směs, pečte v troubě, ve vodní koupeli asi 15 minut, podávejte teplé, jedna tato porce je ekvivalentem porce masa nebo ryby.
Rybí kuličky se zeleninou 1-3 roky Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Celý recept 30 g tresky 1 malá cibule 1 mrkev 50 g hrášku 50 g zelených fazolek 2 PL másla Postup zeleninu umyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky, vařte ve vroucí vodě asi 10 minut, cibuli nakrájejte na větší kousky a promíchejte s rybou, z této směsi vytvarujte kuličky a duste na páře asi 10 minut, zeleninu rozmačkejte vidličkou na kaši a přidejte máslo, podávejte.
Rajčatové překvapení 1-3 roky Příprava: 5 minut 30 g rozmačkaného tuňáku (ne ve vlastní šťávě ani v oleji) 1 rajče 1 ČL majonézy Postup rajče umyjte, odřízněte vršek a vydlabejte dužinu, sceďte a dužinu odložte stranou, Celý recept v misce smíchejte tuňáka s majonézou a dužinou z rajčete, vydlabané rajče naplňte směsí a vrch zakryjte odřezaným koncem rajčete.
Rybí filé s brokolicovým pyré 6-9 měsíců Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Celý recept 20 g rybího filé 2 malé brambory 60 g brokolice kousek másla Postup oloupejte brambory, umyjte je spolu s brokolicí a nakrájejte na malé kousky, zeleninu povařte 20 minut, na páře uvařte rybu – nakrájejte na malé plátky, dejte si záležet, abyste odstranila všechny kosti, když je zelenina uvařená, rozmixujte ji s máslem a podávejte s rybou.