1-3 roky

Příprava: 15 minut

Vaření: 30 minut

  • 1 bílý jogurt
  • 1 šálek oleje

Celý recept

  • 3 šálky mouky
  • 2 šálky cukru
  • 3 vajíčka
  • 100 g hořké čokolády
  • ½ bal. kypřícího prášku
  • 1 bal. vanilkového cukru

Postup

  • troubu předehřejte na 200 ° C
  • jogurt vylijte do velké misky
  • kelímek od jogurtu můžete použít jako odměrku
  • přidejte cukr, mouku, olej, vajíčka, kypřící prášek a vanilkový cukr
  • všechny ingredience mixujte, dokud nebude směs hladká
  • nalijte 1/3 směsi do jiné misky
  • čokoládu polámte na malé kousky a roztaví ve vodní lázni
  • když se čokoláda roztaje, přidejte ji do 1/3 směsi, kterou máte v samostatné misce
  • na vymazaný plech nalijte polovinu nečokoládové směsi
  • tuto směs pokryjte vrstvou čokoládové směsi. Na závěr nalijte zbytek nečokoládové směsi
  • jemně zamíchejte vidličkou, abyste dosáhli mramorový efekt. Pečte 30 min. Před podáváním nechte vychladnout.